Ventiloconvectoare

Ventiloconvectoarele reprezinta echipamente care functioneaza cu agent termic de racire apa sau apa cu etilenglicol. Aceste echipamente se monteaza in interiorul cladirilor. Ele au menirea de a trata aerul interior,  putand fi utilizate atat vara (pentru racire) cat si iarna (pentru incalzire). Atunci când sunt destinate răcirii aerului ele trebuie să fie dotate cu o baterie de apă rece iar când sunt utilizate iarna, pentru încălzire, se poate utiliza aceiasi baterie care a fost utilizata pentru racirea aerului sau sa aiba instalata in paralel si o baterie de incalzire, functionand cu apă caldă furnizată de o centrala termică. In funcție de necesitășile beneficiarului, unele ventiloconvectoare pot fi echipate atat cu baterie de apa caldă cât și cu baterie de apă rece, lucu care permite  realizarea unui confiort termic deosebit in toate anotimputile, indiferent de amplasarea peretilor exteriori fata de punctele cardinale.

Ventiloconvectoarele se comercializeaza în mai multe variante constructive:

de pardoseală; se montează pe pardoseală și funcționează prin absorbția aerului din încăperea în care este montat, iar apoi, cu ajutorul ventilatorului incorporat, este refulat in incapere dupa ce trece peste o baterie racita sau incalzita cu apa. Ventiloconvectoarele de pardoseala mentin temperatura si controleaza umiditatea aerului, pentru un confort optim. Sunt usor de instalat si pot fi utilizate atat iarna cat si vara.

de perete sau tavan; diferă fata de cele de pardoseală doar prin faptul  că se montează în partea superioară a peretului (Hi-wall) sau chiar pe tavan, permitând astfel economie de spațiu.

necarcasate (sunt montate in masti ornamentale sau în tavanul fals); permit economia de spațiu, si asigura un design elegant spatiului in care sunt montate, prin faptul ca sunt ascunse privirii.

tip  casetă (suspendate) cu jet de aer pe patru direcții; se montează în spații cu o înațime suficientă care să permită montarea casetei sub tavan (se folosesc in genaral, acolo unde nu există plafoane false).

tip blower, care se monteaza in tavanul fals, iar distributia aerului in incapere se realizeaza prin tubulatura (rigida sau flexibila) si prin anemostate sau grile.

cu jet de aer cotrolat (tip Air-injector) pentru hale înalte prin care distribuirea aerului

 • acoperă o suprafaţă mare de hală,
 • nu se formează curent în zona de lucru,
 • realizeaza o destratificare puternica a aerului, asigurand substantiale economii de energie in special la incalzirea spatiilor industrial inalte
 • Reglarea se poate face manual sau automat pentru diversele regimuri de funcţionare ( este un element central al sistemelor Hoval de climatizare pentru hale industrial inalte). Acestea sunt la categoria produse industriale.

Specialiştii noştrii vă pot oferii consultanţă specializată pentru a putea alege cea mai bună soluţie adaptată nevoilor Dumneavoastră, luând în calcul specificul şi destinaţia clădirii, bugetele de investiţii şi cheltuieli de exploatare precum şi instalaţiile deja existente, în cazul renovărilor.

Toate procesele sunt controlate si fac parte din sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air vă pot oferii servicii de auditare tehnică a sistemelor HVAC-R existente în clădiri pentru optimizarea şi reabilitarea acestora, scaderii costurilor de operare precum şi a recondiţionării acestora în cazul schimbării destinaţiei clădirii.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Fresh Air este distribuitor pentru unele din cele mai importante branduri din industria HVAC-R astfel încât vă putem pune la dispoziţie toate echipamentele necesare finalizării proiectului.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Cu o experienţă de peste 22 de ani şi o echipă de profesionişti extrem de bine pregătiţi, echipele de montaj ale Fresh Air se vor ocupa de instalarea corectă a echipamentelor astfel încât acestea să respecte parametrii prevăzuti in etapa de proiectare. Tot specialiştii noştrii vor face şi punerea în funcţiune astfel încât tu să poţi fi sigur că odată recepţia lucrarii facută nu vei mai avea nici o grijă.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Toate lucrările efectuate de Fresh Air beneficiază de garanţie şi opţional în baza unui contract de postgaranţie.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air sunt certificaţi pentru montaj, punere în funcţiune şi service de către următorii parteneri:

 • York – Johnson Controlls
 • Wolf Heiztechnik
 • Vertiv
 • Samsung
 • Hoval
 • Thermoscreens
 • P3 Ductal
 • Negarra
 • Klima Oprema
 • Fita Tehnik
 • TSI Instruments

Departamentul de service al Fresh Air poate asigura servicii de mentenanţă şi service pentru orice instalaţie HVAC-R. Fresh Air vă poate oferii un program personalizat de mentenanţă şi service în funcţie de nevoile specifice activităţii pe care o desfăşuraţi.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air sunt certificaţi pentru montaj, punere în funcţiune şi service de către următorii parteneri:

 • York – Johnson Controlls
 • Wolf Heiztechnik
 • Vertiv
 • Samsung
 • Hoval
 • Thermoscreens
 • P3 Ductal
 • Negarra
 • Klima Oprema
 • Fita Tehnik
 • TSI Instruments

Soluții HVC-R pentru orice aplicație

Acoperim o gamă vastă de aplicații pentru:

Oil&Gas

 

Comercial

 

Pharma

 

Data Center

 

Industrie

 

Aviatie

 

Rezidential

 

Restaurante si baruri

 

Producători

Distribuitor exclusiv sau preferenţial pentru companii de renume precum York – Johnson Controls, Euroclima, Emerson – Liebert Hiross, Hoval, Thermoscreens, P3Ductal, TSI Instruments, Negarra, Samsung, BWT Permo,Wolf – Heiztechnik si Fita Teknik, compania Fresh Air reprezintă un etalon în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite.

Certificări

Ce ne Recomandă ?

Cu o experiență de peste 16 ani în domeniul instalațiilor și echipamentelor de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare, societatea Fresh Air poate fi considerată unul dintre liderii de piața din domeniul HVAC-R din România.
20

Ani de experiență

7276

Clienți Mulțumiți

4366

Proiecte Finalizate

12259

Contracte Service

Contact Departamente

Departament Vânzări
Departament Tehnic
Garanții & Retururi

Solicită o Ofertă


Echipa noastră

Cei peste 80 de specialiști din cadrul companiei Fresh Air pot asigura la cel mai înalt nivel servicii de consultanță, proiectare, comercializare, execuție și montaj, punere în funcțiune pentru beneficiari din întreaga țară și din străinătate, lista noastră de referințe reprezentând cea mai buna carte de vizită.

Alexandru Isopescu

CHIEF EXECUTIVE OFFICER

Responsabil de viziunea si strategia companiei precum si de coordonarea departamentului de marketing

Mircea Vasiliu

CHIEF OPERATING OFFICER

Responsabil de managementul activitatilor curente ale companiei precum si de coordonarea departamentului comercial

Liliana Popescu

CHIEF TEHNICAL OFFICER

Responsabila de coordonarea departamentelor de aer conditionat si proiectare precum si de dezvoltarea solutiilor optime pentru fiecare tip de proiect

Ilie Florea

CHIEF FINANCIAL OFFICER

Este responsabil de managementul financiar al companiei precum si de coordonarea departamentelor de contabilitate si logistica