Congelare industriala

Congelare Industriala

Reprezinta un proces tehnologic care constă în răcirea până la temperaturi inferioare punctului de solidificare a apei din produsele supuse congelarii. Elementele de bază ale procesului de congelare presupune:

– solidificarea, într-o anumita proporție, a apei conținute în produs, ce are ca efect întărirea consistenței acestuia;

– mărirea volumului produsului;

Aceste fenomene fizice au loc ca urmare a schimbului de căldură de la produsul supus congelării către mediul de răcire (aer, agenți frigorifici intermediari sau criogenici, etc.). Temperatura mediului de răcire trebuie să fie mai scăzută decât temperatura medie finală a produsului supus congelării.

In functie de viteza medie liniară de congelare (Wm) se pot identifica mai multe metode de congelare:

lentă, în care Wm=0,5 cm/h;

rapidă, în care Wm=0,5-3 cm/h;

foarte rapidă, în care Wm=3-10 cm/h;

ultrarapidă, în care Wm=10-100 cm/h;

Metodele de congelarele de congelare sunt definite de mijloacele materiale dar și de modul în care este preluată căldura dintr-un produs în vederea congelării lui.

In funcție de modul de desfățurare a procesului de congelare se deosebesc:

Sistemul de congelare cu funcționare discontinuă, presupune introducerea produselor intr-o incintă special amenajată,iar ulterior intră în funcțiune instalația de răcire; după atingerea temperaturii prescrise, instalația se opreste și produsele congelate se descarcă.

Sistemul de congelare cu functionare semicontinuă, se caracterizează prin aceea că o anumită cantitate de produse este introdusă spre congelare, sau scoasă de la congelare, la un interval constant de timp. Instalțiile de congelare urmând să fie  încărcate în permanenă cu aceeasși cantitate de produse, sarcina de lucru fiind constantă.

Sistemul de congelare cu funcționare continuă, care permite trecerea produselor prin echipamentul de congelare in mod continuu sau intrerupt ritmic.

 

Principalele metode de congelare

 

Congelarea cu aer răcit, constituie metoda cea mai răspândită si presupune existența unei incinte inchise, a unui răcitor de aer si, evident, a unui sistem de distribuție a aerului răcit peste produsul supus congelarii.

Congelarea prin contactul cu suprafațe metalice răcite, metodă prin care căldura este preluată de la produs prin transfer direct de către suprafața răcită. Transferul de căldură se face prin conductibilitate termică, ce constituie un avantaj față de conveția forțată unde se mai consuma și energia electrică a ventilatoarelor.

Alte metode de congelare cum ar fi:

–     prin contact cu agenți criogenici, sau

–     cu agenți intermediari (soluție apoasă de propilenglicol);

Specialiştii noştrii vă pot oferii consultanţă specializată pentru a putea alege cea mai bună soluţie adaptată nevoilor Dumneavoastră, luând în calcul specificul şi destinaţia clădirii, bugetele de investiţii şi cheltuieli de exploatare precum şi instalaţiile deja existente, în cazul renovărilor.

Toate procesele sunt controlate si fac parte din sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air vă pot oferii servicii de auditare tehnică a sistemelor HVAC-R existente în clădiri pentru optimizarea şi reabilitarea acestora, scaderii costurilor de operare precum şi a recondiţionării acestora în cazul schimbării destinaţiei clădirii.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Fresh Air este distribuitor pentru unele din cele mai importante branduri din industria HVAC-R astfel încât vă putem pune la dispoziţie toate echipamentele necesare finalizării proiectului.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Cu o experienţă de peste 22 de ani şi o echipă de profesionişti extrem de bine pregătiţi, echipele de montaj ale Fresh Air se vor ocupa de instalarea corectă a echipamentelor astfel încât acestea să respecte parametrii prevăzuti in etapa de proiectare. Tot specialiştii noştrii vor face şi punerea în funcţiune astfel încât tu să poţi fi sigur că odată recepţia lucrarii facută nu vei mai avea nici o grijă.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Toate lucrările efectuate de Fresh Air beneficiază de garanţie şi opţional în baza unui contract de postgaranţie.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air sunt certificaţi pentru montaj, punere în funcţiune şi service de către următorii parteneri:

 • York – Johnson Controlls
 • Wolf Heiztechnik
 • Vertiv
 • Samsung
 • Hoval
 • Thermoscreens
 • P3 Ductal
 • Negarra
 • Klima Oprema
 • Fita Tehnik
 • TSI Instruments

Departamentul de service al Fresh Air poate asigura servicii de mentenanţă şi service pentru orice instalaţie HVAC-R. Fresh Air vă poate oferii un program personalizat de mentenanţă şi service în funcţie de nevoile specifice activităţii pe care o desfăşuraţi.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air sunt certificaţi pentru montaj, punere în funcţiune şi service de către următorii parteneri:

 • York – Johnson Controlls
 • Wolf Heiztechnik
 • Vertiv
 • Samsung
 • Hoval
 • Thermoscreens
 • P3 Ductal
 • Negarra
 • Klima Oprema
 • Fita Tehnik
 • TSI Instruments

Soluții HVC-R pentru orice aplicație

Acoperim o gamă vastă de aplicații pentru:

Oil&Gas

 

Comercial

 

Pharma

 

Data Center

 

Industrie

 

Aviatie

 

Rezidential

 

Restaurante si baruri

 

Producători

Distribuitor exclusiv sau preferenţial pentru companii de renume precum York – Johnson Controls, Euroclima, Emerson – Liebert Hiross, Hoval, Thermoscreens, P3Ductal, TSI Instruments, Negarra, Samsung, BWT Permo,Wolf – Heiztechnik si Fita Teknik, compania Fresh Air reprezintă un etalon în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite.

Certificări

Ce ne Recomandă ?

Cu o experiență de peste 16 ani în domeniul instalațiilor și echipamentelor de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare, societatea Fresh Air poate fi considerată unul dintre liderii de piața din domeniul HVAC-R din România.
20

Ani de experiență

7276

Clienți Mulțumiți

4366

Proiecte Finalizate

12259

Contracte Service

Contact Departamente

Departament Vânzări
Departament Tehnic
Garanții & Retururi

Solicită o Ofertă


Echipa noastră

Cei peste 80 de specialiști din cadrul companiei Fresh Air pot asigura la cel mai înalt nivel servicii de consultanță, proiectare, comercializare, execuție și montaj, punere în funcțiune pentru beneficiari din întreaga țară și din străinătate, lista noastră de referințe reprezentând cea mai buna carte de vizită.

Alexandru Isopescu

CHIEF EXECUTIVE OFFICER

Responsabil de viziunea si strategia companiei precum si de coordonarea departamentului de marketing

Mircea Vasiliu

CHIEF OPERATING OFFICER

Responsabil de managementul activitatilor curente ale companiei precum si de coordonarea departamentului comercial

Liliana Popescu

CHIEF TEHNICAL OFFICER

Responsabila de coordonarea departamentelor de aer conditionat si proiectare precum si de dezvoltarea solutiilor optime pentru fiecare tip de proiect

Ilie Florea

CHIEF FINANCIAL OFFICER

Este responsabil de managementul financiar al companiei precum si de coordonarea departamentelor de contabilitate si logistica