Perdele de Aer Ambientale

Perdele de Aer Ambientale

Perdelele de aer sunt echipamente,  care au ca scop  sa reduca cat mai mult circulatia aerului intre un spatiu interior si mediul exterior cand  temperaturile din cele doua spatii sunt mult diferite sau intre doua spatii interiore cu temeraturi diferite, atunci cand intre cele doua spatii exista un gol sau o usa care se deschide  cu o frecventa mare.

Perdelel de aer sunt recomandate a fi folosite la magazinele a caror usi se doreste sa  ramana deshise sau se deschid  cu o frecventa mare. Astfel  de exemple sunt magazinele cu trafic mare, docuri de incarcare produse, in fata usilor de intrare in camerele frigorifice, etc.  Perdelele de aer pot fi folosite si pentru a tine insectele inafara unui spatiu inchis,  prin faptul ca acestea creaza  o turbulenta puternica in zona de functionare, sau pentru a opri aerul din exterior sa intre in incapere reducand infiltratiile

Perdelele de aer pot fi echipate si cu un sistem de de incalzire a aerului suflat. Temperatura recomandata pentru aerul suflat de perdea  este de 36 0C. Sub aceasta temperatura,  datorita vitezei aerului suflat se creaza un discomfort ridicat, persoanelor care folosesc zona de trecere. In mod obijnuit perdelele de aer nu sunt folosite pentru incalzirea spatiului la  limita caruia sunt montate.  Perdelele de aer pot fi folosite totusi si ca sursa de incalzire a unui spatiu in timpul anotimpului friguros, pentru a creste confortul persoanelor care folosesc spatial interior.  In aceste situatii mai intervine un criteriu de alegere al perdelei, respectiv necesarul de caldura pentru incaperii.

Perdelele se monteaza in general orizontal deasupra usii.  Exsita si modeled perdele de aer  care se monteaza vertical,  dar acestea sunt construite special pentru a fi montate in aceasta pozitie. In situatia in care o perdea pentru montaj orizontal este montata vertical, exista  ricul ridicat de reducere a perioadei de viata a perdelei.

Perdelele de aer  care se monteaza orizontal,  se produc in  doua tipuri:

 • Montaj apparent
 • Montaj incastrat in tavan

Tipuri de perdele:

Perdele de aer  ambientale: sunt acele perdele de aer care nu au un sistem propriu de incalzire; acestea sunt in general folosite atunci cand nu este necesara asigurarea confortului pentru persoanele care fososesc  golul de trecere, dar este necesar a nu se realiza un schimb puternic de aer intre doua spatii cu temperaturi diferite; de exemplu in fata usilor de la depozite,  cand se doreste evitarea patrunderii insectelor pe timp de vara intr-o incapere, etc.

Perdele de aer cu rezistenta electrica: sunt acele perdele de aer care sunt echipate cu o rezistenta electrica alimentata la 220 V sau 380 V in functie de puterea ei; sunt folosite atunci cand se doreste sau este nevoie sa se asigure un grad sporit de confort persoanelor care folosesc golul de trecere, iar in zona de montaj este dificil de instalat o sursa de apa calda de la un cazan; se utilizeaza la usile de intrare de la restaurante, hoteluri, magazine, mall-uri, statii de benzina, cladiri de birouri, etc.

Perdele de aer cu Incazite cu apa sau abur: sunt acele perdele de aer care folosesc ca sursa de incalzire un schimbator de caldura legat la o sursa de apa calda sau abur; sunt mai economice din punctul de vedere al costurilor de exploatare sau nu se dispune de o putere electrica instalata suficienta pentru a se alimenta rezistenta electrica a perdelei; sunt folosite ca si perdelele de aer cu incalzire electrica.    

Perdele de aer pentru camere frigorifice: sunt perdele de aer ambientale care au un disponibil de presiune mult mai mare  ca al perdelelor de aer ambientale  care sunt utilizate in aplicatii comerciale; aceste perdele de aer  sunt utilizate  pentru a tine aerul rece in interiorul camerei frigorifice si a imiedica patrunderea aerului cu umiditate mai ridicata din exterior in camera frigorifica,  atunci cand se deschide usa, pentru introducerea sau evacuarea produselor depozitate in camera frigorifica. Acestea reduc semnificativ costurile de energie electrica consumata de agregatele camerei  frigorifice, prelungesc   perioada de viata a iechipamentelor frigorifice si impiedica formarea ghetii in interiorul camerei frigorifice, crescand intervalul de timp intre doua perioade de eliminare a ghetii care se formeaza inevitabil in interior. Se monteaza deasupra usii  de intrare in camera frigorifica, in exteriorul ei.

Alegerea perdelelor de aer

Alegerea tipului  de perdea  in functie de montajul acesteia este la latitudinea clientului, din motive estetice sau practice.  In situatia in care exista tavan fals cu o inltime corespunzatoare, se poate monta o perdea incastrata in tavan sau in situatia in care intre golul de trecere dintre doua spatii si tavan nu exista o inaltime suficienta pentru a se monta .

La alegerea  perdelelor de aer se au in vedere cateva criterii:

 • Inaltimea golului de trecere; in functie de acest element se alege viteza de suflare a aerului;
 • Lungimea golului; o perdea de aer trebuie sa acopere integral lungimea golului, fiind recomandat ca perdeaua sa fie chiar un pic mai lunga decat lungimea golului cu cativa centimetri; in nici un caz mai scurta ca lungimea golului, situatie in care isi pierde mult din eficienta ei.
 • Temperatura aerului din spatial interior ( acest criteriu nu este valabil pentru perdele ambientale); in functie de temperatura aerului din spatiu interior, la perdelele de aer cu incalzire (cu rezistenta electrica, cu schimbator de caldura functionand cu apa calda sau abur) capacitatea de incalzire se alege cu atat mai mare cu cat temperature in spatial interior este mai mica, pentru a se asigura suflarea aerului cu o temperature mai mare de 36 0C;

Specialiştii noştrii vă pot oferii consultanţă specializată pentru a putea alege cea mai bună soluţie adaptată nevoilor Dumneavoastră, luând în calcul specificul şi destinaţia clădirii, bugetele de investiţii şi cheltuieli de exploatare precum şi instalaţiile deja existente, în cazul renovărilor.

Toate procesele sunt controlate si fac parte din sistemul de management al calitatii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air vă pot oferii servicii de auditare tehnică a sistemelor HVAC-R existente în clădiri pentru optimizarea şi reabilitarea acestora, scaderii costurilor de operare precum şi a recondiţionării acestora în cazul schimbării destinaţiei clădirii.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Fresh Air este distribuitor pentru unele din cele mai importante branduri din industria HVAC-R astfel încât vă putem pune la dispoziţie toate echipamentele necesare finalizării proiectului.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Cu o experienţă de peste 22 de ani şi o echipă de profesionişti extrem de bine pregătiţi, echipele de montaj ale Fresh Air se vor ocupa de instalarea corectă a echipamentelor astfel încât acestea să respecte parametrii prevăzuti in etapa de proiectare. Tot specialiştii noştrii vor face şi punerea în funcţiune astfel încât tu să poţi fi sigur că odată recepţia lucrarii facută nu vei mai avea nici o grijă.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Toate lucrările efectuate de Fresh Air beneficiază de garanţie şi opţional în baza unui contract de postgaranţie.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air sunt certificaţi pentru montaj, punere în funcţiune şi service de către următorii parteneri:

 • York – Johnson Controlls
 • Wolf Heiztechnik
 • Vertiv
 • Samsung
 • Hoval
 • Thermoscreens
 • P3 Ductal
 • Negarra
 • Klima Oprema
 • Fita Tehnik
 • TSI Instruments

Departamentul de service al Fresh Air poate asigura servicii de mentenanţă şi service pentru orice instalaţie HVAC-R. Fresh Air vă poate oferii un program personalizat de mentenanţă şi service în funcţie de nevoile specifice activităţii pe care o desfăşuraţi.

Toate procesele sunt controlate şi fac parte din sistemul de management al calităţii ISO 9001:2008

Specialiştii Fresh Air sunt certificaţi pentru montaj, punere în funcţiune şi service de către următorii parteneri:

 • York – Johnson Controlls
 • Wolf Heiztechnik
 • Vertiv
 • Samsung
 • Hoval
 • Thermoscreens
 • P3 Ductal
 • Negarra
 • Klima Oprema
 • Fita Tehnik
 • TSI Instruments

Soluții HVC-R pentru orice aplicație

Acoperim o gamă vastă de aplicații pentru:

Oil&Gas

 

Comercial

 

Pharma

 

Data Center

 

Industrie

 

Aviatie

 

Rezidential

 

Restaurante si baruri

 

Producători

Distribuitor exclusiv sau preferenţial pentru companii de renume precum York – Johnson Controls, Euroclima, Emerson – Liebert Hiross, Hoval, Thermoscreens, P3Ductal, TSI Instruments, Negarra, Samsung, BWT Permo,Wolf – Heiztechnik si Fita Teknik, compania Fresh Air reprezintă un etalon în ceea ce priveşte calitatea produselor şi serviciilor oferite.

Certificări

Ce ne Recomandă ?

Cu o experiență de peste 16 ani în domeniul instalațiilor și echipamentelor de încălzire, ventilație, aer condiționat și refrigerare, societatea Fresh Air poate fi considerată unul dintre liderii de piața din domeniul HVAC-R din România.
20

Ani de experiență

7276

Clienți Mulțumiți

4366

Proiecte Finalizate

12259

Contracte Service

Contact Departamente

Departament Vânzări
Departament Tehnic
Garanții & Retururi

Solicită o Ofertă


Echipa noastră

Cei peste 80 de specialiști din cadrul companiei Fresh Air pot asigura la cel mai înalt nivel servicii de consultanță, proiectare, comercializare, execuție și montaj, punere în funcțiune pentru beneficiari din întreaga țară și din străinătate, lista noastră de referințe reprezentând cea mai buna carte de vizită.

Alexandru Isopescu

CHIEF EXECUTIVE OFFICER

Responsabil de viziunea si strategia companiei precum si de coordonarea departamentului de marketing

Mircea Vasiliu

CHIEF OPERATING OFFICER

Responsabil de managementul activitatilor curente ale companiei precum si de coordonarea departamentului comercial

Liliana Popescu

CHIEF TEHNICAL OFFICER

Responsabila de coordonarea departamentelor de aer conditionat si proiectare precum si de dezvoltarea solutiilor optime pentru fiecare tip de proiect

Ilie Florea

CHIEF FINANCIAL OFFICER

Este responsabil de managementul financiar al companiei precum si de coordonarea departamentelor de contabilitate si logistica